bannernieuwsbrief
Beste [subscriber:firstname | default:abonnee],

Sinds 2006 organiseert de Ierse organisatie Pieta House een wandeltocht, wereldwijd op meer dan 200 locaties lopen honderdduizenden mensen de “Darkness into Light Walk” om aandacht te vragen voor zelfdodingspreventie en preventie van zelfbeschadiging. Het evenement vindt dit jaar plaats op zaterdag 11 mei.

Pieta House is een non-profit organisatie welke zich bezig houdt met zelfdodingspreventie en hulp voor hen die met zelfdoding zijn geconfronteerd. Het jaarlijkse Darkness into Light-evenement op locaties in heel Ierland en wereldwijd fungeert als een fondsenwerving voor het goede doel.

Pieta house is een organisatie waar Ardmac, een gespecialiseerd bouwbedrijf dat momenteel in Hoorn werkt, haar lokale team heeft het op zich genomen om ook een eigen wandeling in Hoorn te organiseren, een groep bevlogen medewerkers hebben hun krachten gebundeld om deze dag succesvol te maken. Inmiddels hebben steeds meer lokale bedrijven zich achter de organisatie geschaard.

Zoals gebruikelijk wordt er ook fondsen geworven voor een lokale, landelijke, organisatie met een doelstelling die aansluit bij Pieta House gekozen om mee te delen in de opbrengst. De organisatoren van het evenement in Hoorn hebben gekozen voor de stichting Ximena’s Vlinder.

Ximena’s Vlinder heeft als doelstelling: Door een multidisciplinaire aanpak te komen tot een vroegtijdig onderkennen en bespreekbaar maken van neerslachtige, depressieve en mogelijk suïcidale gedachten en gevoelens bij jongeren en jong volwassenen (leeftijdsgroep 10 tot 30 jaar) en op deze manier de heersende taboesfeer te doorbreken. Dit om uiteindelijk tot een vermindering van het aantal suïcides in deze groep te komen.

Randy Knol, voorzitter van Ximena’s zegt hierover: “Evenementen als de Darkness Into Light Walk zijn een grote bijdrage in het onderkennen en bespreekbaar maken van zelfdoding, juist het bespreekbaar maken is belangrijk”

Het evenement in Hoorn begint om 04:30 in de ochtend bij Barrels, Dubbele Buurt 22, 1621 JW, om 5 uur begint de wandeling naar de zonsopgang, dus symbolisch een wandeling van het donker naar het licht. Direct na de wandeling begint er een evenement Barrels waar onder het genot van soep en broodjes naar live muziek kan worden geluisterd om fondsen te werven zal er een loterij en een veiling ten bate van Pieta House en Ximena’s Vlinder plaats vinden.

Tijdens het evenement is er tijd om met de organisatoren en het bestuur van Ximena's Vlinder te spreken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Ximena's Vlinder welke u naar de juiste contactpersoon van de organisatie zal verwijzen.

Met vriendelijke groet,

Randy Knol
voorzitter stichting Ximena's Vlinder
Darkness into Light Walk