Meldpunt Jeugdzorg

In de jeugdzorg gaat een hoop goed. Maar wat als het niet goed gaat: de samenwerking stroef verloopt, ouder(s) en of kind vals beschuldigd worden of het gevolg van hulp is dat ouders, kinderen en gezinnen juist verder in de problemen komen?

Dan blijkt het lastig gehoor te vinden bij professionals in de jeugdzorg. Uit diverse meldingen bij de Stichting Ximena’s Vlinder blijkt dat Veilig Thuis, De Raad voor de Kinderbescherming en de Jeugdhulp steken laat vallen die soms grote gevolgen hebben.

Op 15 oktober 2019 kondigde Caroline en Randy Knol bij De Nieuws BV (Radio 1) aan een meldpunt te openen voor gevallen waarin ouders en/of jeugdigen slachtoffer dreigen te worden van fouten.

Deze meldingen zullen worden verwerkt in onderzoek naar de andere kant van jeugdzorg en het functioneren van jeugdzorg. Preventie van suïcide betekent naar onze mening ook, dat je de keerzijde van goede hulp belicht. Stichting Ximena’s Vlinder heeft contacten met diverse specialisten, die u met raad en daad kunnen bijstaan in uw zorgen. U ontvangt altijd een bevestiging en als daar aanleiding toe is, nemen we contact op om de mogelijkheden te bespreken.

U kunt uw melding middels onderstaand formulier aan ons toesturen:

    Privacyvoorwaarden