Darkness Into Light Walk

Al enige jaren organiseert de Ierse organisatie Pieta House een wandeltocht. Wereldwijd lopen  op meer dan 200 locaties honderdduizenden mensen de “Darkness into Light Walk” om aandacht te vragen voor zelfdodingspreventie en preventie van zelfbeschadiging. Het evenement vond dit jaar plaats op zaterdag 11 mei.

Pieta House is een non-profit organisatie welke zich bezig houdt met zelfdodingspreventie en hulp voor hen die met zelfdoding zijn geconfronteerd. Het jaarlijkse Darkness into Light-evenement op locaties in heel Ierland en wereldwijd, fungeert als een fondsenwerving voor het goede doel.

Een aantal Ierse bedrijven had besloten om ook een evenement in Hoorn te organiseren en een groep bevlogen medewerkers van deze bedrijven hebben hun krachten gebundeld om deze dag succesvol te maken. Steeds meer lokale bedrijven hebben zich achter de organisatie geschaard.

Zoals gebruikelijk werden er ook fondsen geworven voor een lokale, landelijke organisatie met een doelstelling die aansluit bij Pieta House om mee te delen in de opbrengst. De organisatoren van het evenement in Hoorn hebben gekozen voor onze stichting Ximena’s Vlinder.

Het evenement in Hoorn begon om 04:30 in de ochtend bij Barrels. Om 5 uur begon de wandeling naar de zonsopgang, dus symbolisch een wandeling van het donker naar het licht. Direct na de wandeling begon er een evenement Barrels waar onder het genot van soep en broodjes naar live muziek werd geluisterd. Om fondsen te werven was er een loterij en een veiling ten bate van Ximena’s Vlinder.

Wij willen graag alle deelnemers bedanken, voor de loten die zij hebben gekocht, het deelnemen aan de veiling en de donaties in de collectebussen. Maar ook de bedrijven die bedragen hebben gedoneerd.

Een speciale dank aan Paul Hones en Bill Dixon voor hun inzet en gedrevenheid waardoor deze dag een groot succes is geworden.

De totale opbrengst van deze dag is voor Stichting Ximena’s Vlinder:

TWAALF DUIZEND EURO

(€ 12.000)

Met dit fantastische bedrag kunnen wij als stichting veel doen en levens redden.