Nieuwsberichten

Gesprek met Minister Hugo de Jonge (VWS).

Caroline en Randy samen met Minister Hugo de Jonge

Maandag 19 augustus heeft er een constructief gesprek plaats gevonden met Minister Hugo de Jonge van VWS (Volksgezondheid, welzijn en sport)

In dit gesprek is gesproken over preventie en het doel en verwachtingen van Stichting Ximena’s Vlinder. Het gesprek is constructief geweest en er zullen een aantal vervolg gesprekken plaats vinden.

René Diekstra en Ton Vink publiceren beiden een nieuw boek.

Professor René Diekstra heeft een nieuw boek uitgebracht met de titel “Leven is Loslaten” Dit boek gaat over leven en dood. Over te vroeg of te laat sterven, over levensmoeheid en voltooid leven, over waarom we het maar niet eens kunnen worden over zelfdoding en hulp daarbij, en over euthanatisch en dysthanatisch sterven. Het gaat ook over waarom preventie van zelfdoding vaak faalt en waarom wij jongeren en volwassenen van middelbare leeftijd onvoldoende beschermen tegen de verleiding ervan. Maar het is vooral ook bedoeld als aan- en handleiding voor het nog veel te vaak onderling uitgesteld, een afgestelde. gesprek over de dood. Over de dood die niet het tegendeel van ons leven is maar de horizon ervan. In het boek zijn een aantal hoofdstukken gewijd aan Ximena.

 “Leven is loslaten” (ISBN:9789045215303), is te koop bij de boekhandel of te bestellen via deze link

 

Ook Dr. Ton Vink heeft een boek gepubliceerd, in “Onder Eigen Regie” vertelt Ton ons de persoonlijke verhalen van mensen die voor zelfeuthanasie kozen. Ton begeleidde jarenlang een groot aantal mensen bij het maken van die onomkeerbare keuze. Aangrijpend tekent Ton de ervaringen op van verschillende mensen die hun leven als voltooid zagen. Een confronterende, maar zeker ook troostende blik op de laatste fase van het leven.

“Onder eigen regie. Zelfeuthanasie belicht” (ISBN:9789086872749), is te koop bij de boekhandel of te bestellen via deze link.

Dit boek van Ton sluit aan op het boek van René, beide boeken zijn daarom een aanrader.

Oprichting Stichting Ximena’s Vlinder

Randy en Peter als bestuurders bij de notaris voor de oprichting van Stichting Ximena’s Vlinder. Geflankeerd door Caroline en Natasja.

Met gepaste trots delen wij mede dat vandaag, 5 september 2018, de stichting Ximena’s Vlinder officieel van start is gegaan. Wij zullen streven naar een sterke preventie van suïcide onder jongeren en jong volwassenen door het taboe op het bespreekbaar maken van deze gevoelens te doorbreken.

Natuurlijk hebben de initiatiefnemers –Randy en Caroline Knol- ook gemengde gevoelens bij de oprichting van de stichting. Als er eerder een stichting was geweest die zich met volle kracht inzet voor het doorbreken van deze taboes en met de signalerende functie van de stichting dan had Ximena waarschijnlijk niet tot de drastische stap gekomen.

De oprichtingsakte is gepasseerd bij Notaris mr. E.J.W.M. van Egeraat van Schepers & Van Nunen Netwerk Notarissen te Uden. Het bestuur van Stichting Ximena’s Vlinder wenst het notariaat hartelijk te danken voor de steun aan de stichting door haar honorarium tot een symbolisch bedrag te reduceren.

Ook spreken wij onze dank uit aan de leden van onze adviesraad die hun kennis en ervaring binnen de stichting willen delen. Deze kennis en ervaring zal de “kracht” van de stichting alleen vergroten.